Boodschappen doen

Huidige versspecialist

NIEUW

Vandaag voor 10.00 uur bestelt, vanmiddag vanaf 14.30 uur al af te halen!

EerlijkBeter Nunspeet

In Nunspeet is geen afhaalpunt beschikbaar. We komen uw bestelling graag bezorgen.

Selecteer ander FreshPoint

Versspecialist: Culinaire Groenteman Van Marle


Johan van MarleZo eerlijk en vers als groente en fruit kan zijn


Op zoek naar de echte smaken van groente en fruit? U vindt ze in onze uitsluitend eerlijke producten. Onze telers ─ bij voorkeur uit eigen streek ─ werken met zorg, liefde, vakmanschap en bij voorkeur op de ambachtelijke manier, dus grotendeels handmatig. Na de oogst liggen de producten vaak nog dezelfde dag in onze winkel. Hierdoor eet u lekkerder, bewuster en gezonder.


Zuivere groentesmaak


Onze telers richten zich op kwaliteit. Ze geven groente en fruit de tijd om te volgroeien en te rijpen, wat erg belangrijk is. Ik vergelijk dit proces altijd met stoofpeertjes koken. Die worden pas écht lekker als je ze een flinke tijd op een laag vuurtje zet. Onze telers verwijderen grotendeels handmatig de stronkjes en andere onbruikbare delen van groente en fruit, waardoor je een zuivere groentesmaak overhoudt.

Hoe verser hoe beter


Veel telers komen uit de eigen omgeving. Wij kennen ze goed en zijn doorlopend met hen in gesprek. Zo verbouwt een teler op ons verzoek nu een tomaatsoort (pomodori intens) waar veel minder vocht uitloopt. We verwerken deze tomaten in onze salades, die daardoor beter en langer op smaak blijven. Een andere reden voor onze samenwerking met lokale telers, is dat onze groentes en fruit sneller in de winkel liggen. Want hoe verser groente en fruit is, hoe gezonder en lekkerder het is.

Vergeten groenten


Elk seizoen heeft zijn eigen producten en smaken. Stamppotten en stoofpotten in de winter, de eerste boontjes, spinazie en rapensteeltjes in het voorjaar en asperges en zacht fruit (aardbeien, frambozen, bessen) op de drempel van de zomer. Leuk is ook dat consumenten de vergeten groenten van eigen bodem herontdekken, zoals pastinaak, pompoen en schorseneren. Natuurlijk importeren we ook groente en fruit uit het buitenland, want we willen een breed assortiment aanbieden. Ook daar werken we met telers die hun vak met zorg en aandacht uitoefenen.Goede naam


Van Marle is al sinds 1850 een begrip in Kampen en omstreken. Mijn voorouders werkten zes generaties terug in de winter als houthakker en verbouwden groenten in de zomer. Daaruit is de groentewinkel ontstaan. Deze heeft van oudsher een goede naam in Kampen en omgeving. Rond 2006 hebben we onze bedrijfsactiviteiten verbreed met een maaltijdservice en catering, waarvoor we net zoveel passie voelen als voor groente en fruit. We zorgen altijd dat we de beste kwaliteit leveren.

Naar winkel