Boodschappen doen

Huidige versspecialist

NIEUW

Vandaag voor 10.00 uur bestelt, vanmiddag vanaf 14.30 uur al af te halen!

EerlijkBeter Nunspeet

In Nunspeet is geen afhaalpunt beschikbaar. We komen uw bestelling graag bezorgen.

Selecteer ander FreshPoint

Versspecialist: Slagerij Ter Weele


Herman Ter Weele


Altijd de grootste zorg voor het dier


Een goed stuk rundvlees op je bord heeft een mooie kleur, een fijne structuur en een volle smaak. Je hebt alleen nog wat peper en zout nodig, meer niet. Onze slagerij levert dagelijks rundvlees van topkwaliteit aan winkels, maar ook aan (sterren)restaurants door heel Nederland. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. 


Liefde voor het slagersvak


Ons bedrijf is een traditionele, zelfslachtende slagerij. Bij ons ervaart u de liefde voor het slagersvak, al vanaf het moment dat we de dieren zorgvuldig op kwaliteit selecteren. Dat doen we op een boerderij in het Veluwse Heerde, waar de dieren het hele jaar door in de buitenlucht kunnen grazen op groen grasland. De koeien krijgen veel beweging, hebben weinig stress en worden bijgevoerd met een uitgebalanceerd voermengsel. Het gezonde leven van de dieren zorgt ervoor dat het rundvlees een mooie structuur heeft. Tijdens de laatste twee à drie maanden voor de slacht gaan ze op stal, om het vetrandje te kweken die de echte rundvleessmaak aan het vlees geeft.


‘Onze’ varkens – Gasconne bosvarkens en Bonte Bentheimer weidevarkens – komen van het duurzame concept Buitengewone Varkens. Ook deze dieren lopen in een natuurlijke omgeving, waardoor ze een stressvrij bestaan hebben en veel bewegingsvrijheid. Dit levert stevig en lekker vlees op met een gezonde, donkerrode kleur en heerlijk wit spek.


Historie


Onze slagerij heeft 41 medewerkers. Dat is nogal een verschil met 1970, het jaar waarin mijn ouders de slagerij overnamen. De afgelopen decennia is de dorpsslagerij van toen uitgegroeid tot een flinke zaak met eigen slachterij en winkels in Oene en Emst. Mijn ouders werken nog altijd mee in de zaak. Mijn vader maakt het liefst traditionele producten zoals rolpens. Hij is al dolgelukkig als er slechts één klant per week voor dit product kiest. Zijn liefde voor het slagersvak en het oog voor vakmanschap heb ik beslist van hem overgenomen.Geen stress


We zijn een van de weinige slagerijen in Nederland die zelf slachten. Dat doen we altijd met de grootste zorg voor het dier. Door veel tijd en aandacht aan de dieren te besteden, zorgen we er voor dat ze geen stress ervaren. Dat is erg belangrijk, want stressvrij slachten is niet alleen beter voor het dier, maar zorgt ervoor dat het vlees zuiver van smaak blijft, de juiste kleur krijgt en langer houdbaar is.


Het is ook prettig dat de dieren uit de buurt komen, omdat het vervoer daardoor niet lang duurt. Ook dat scheelt weer stress. Het vlees van een geslachte koe laten we tien tot twintig dagen rijpen in een speciale rijpcel. Rijping geeft het vlees zijn heerlijke, karakteristieke smaak. Ook bij het uitbenen gaan we kritisch te werk. Vlees dat niet voldoet aan onze kwaliteitseisen, durven we weg te gooien. Naar winkel