Boodschappen doen

Huidige versspecialist

NIEUW

Vandaag voor 10.00 uur bestelt, vanmiddag vanaf 14.30 uur al af te halen!

EerlijkBeter Nunspeet

In Nunspeet is geen afhaalpunt beschikbaar. We komen uw bestelling graag bezorgen.

Selecteer ander FreshPoint

Versspecialist: Het Kaaslokaal

Heerlijke kazen met een verhaal


Van welke kaassoort bent u liefhebber? Een smeuïge jonge, een pittige belegen of een brokkelige oude kaas? Misschien kiest u liever voor ambachtelijke rauwmelkse kaas, rechtstreeks van de boerderij. Of een speciaal kaasje uit het buitenland, dat perfect bij een goed glas wijn past. Met ruim 200 kaassoorten in ons assortiment, waarvan meer dan 100 uit heel Europa, hebben wij kaas die bij ieders smaak past. Lekker op elk moment van de dag.


Invloed op smaak


Goede kaas is als kwaliteitswijn. Allerlei factoren bepalen de smaak en kwaliteit. Bij kaas begint het al bij wat de koeien of geiten te eten krijgen. Gezond gras zorgt voor een andere kaassmaak dan een voedingsmix. Vervolgens komt de expertise van de kaasboer aan bod. Maakt hij de kaas toegankelijk of juist wat exclusiever? Hij kan kiezen om de korst te wassen met bijvoorbeeld een speciaalbier of bepaalde kruiden, zoals komijn, kruidnagel of bieslook. Zelfs het seizoen heeft invloed op de smaak. En net als bij wijn moet je kaas de tijd geven om een lekkere, volle smaak te krijgen.


Smaakbeleving


Achter elke kaas in ons assortiment schuilt een verhaal. Onze leveranciers zijn kaasboeren met passie en liefde voor hun vak en wij geven hun verhalen graag door aan onze klanten. De kaassmaak komt veel meer tot zijn recht als je weet hoeveel aandacht eraan besteed is en waar het product vandaan komt. Het zorgt voor een smaakbeleving die je niet meer vergeet.


Geen kunstgrepen


Een heerlijk stuk kaas is niet alleen een flinke tijd gerijpt, maar bevat ook weinig zout. En eigenlijk is een koelkast niet de ideale bewaarplek, maar eerder een kelder waarin het circa 12 graden Celsius is. Verder hangt de ideale kaas natuurlijk sterk af van je persoonlijke voorkeur. Zo houden wij allebei enorm van rauwmelkse boerenkaas. Dat is eerlijke kaas met een rijke smaak. Kaas uit de supermarkt wordt vaak op smaak gebracht met kruiden en meestal veel zout, maar goede kaas heeft niet zulke kunstgrepen nodig. Weinig zout is bovendien beter voor je gezondheid.


Kaasspecialist


Onze winkel in Apeldoorn bestaat al sinds 1984. Mijn dochter Laura en ik runnen de zaak sinds het overlijden van mijn man, in 2010. Mijn man en ik begonnen als delicatessenwinkel in de Amsterdamse Jordaan en gaandeweg hebben we ons gespecialiseerd in kazen. Eerst verkochten we alleen Nederlandse kazen, maar we zijn uitgegroeid tot specialist in binnen- én buitenlandse kazen. Onze producten komen uit heel Europa. Laura ging als kind al mee naar kaasboerderijen en beurzen. Zeg nou zelf, het is gewoon een heel mooi en boeiend product.

 

Naar winkel