Boodschappen doen

Huidige versspecialist

NIEUW

Vandaag voor 10.00 uur bestelt, vanmiddag vanaf 14.30 uur al af te halen!

EerlijkBeter Nunspeet

In Nunspeet is geen afhaalpunt beschikbaar. We komen uw bestelling graag bezorgen.

Selecteer ander FreshPoint

Versspecialist: Bakker Piet

Terug naar de basis van brood


Wij laten u proeven hoe écht brood smaakt. Probeert u eens ons Puur Veluws brood, zuiver speltbrood of een van de vele soorten luxe broodjes. U vindt in ons assortiment een overvloed aan heerlijk brood uit eigen bakkerij. Het verschil zit ‘m bij ons in de ingrediënten en de bereidingswijze: we maken gezonde producten zonder toevoegingen. Brood om lekker van te genieten, tot en met de laatste kruimel.


Langer vers


Een halve eeuw geleden was het heel gewoon dat de bakker zijn eigen graan verbouwde. Dat ben ik in 2002 ook gaan doen in samenwerking met een teler uit Uddel. Ik ging dus terug naar de basis van het brood. We zijn erin geslaagd granen van hoge kwaliteit te telen waarmee je eerlijk en lekker brood kunt bakken. De teler past in principe geen bestrijdingsmiddelen toe, omdat hij volgens het Milieukeur werkt. Teruggaan naar de basis van broodbakken vraagt om totaal andere ingrediënten. De combinatie van olijfolie en een beetje roomboter geeft niet alleen lekker veel smaak, maar zorgt er ook voor dat het brood langer vers blijft.


Zonder toevoegingen


We vermalen het graan op authentieke molenstenen tot meel, waarmee we ons Puur Veluws brood maken. In dit brood proef je een volle, verfijnde broodsmaak, zoals het hoort. Zonder toevoegingen. Dat is een enorm verschil met supermarktbrood, waaraan veel zout en melk wordt toegevoegd om er smaak aan te geven. We gebruiken zo min mogelijk E-nummers en uitsluitend goede ingrediënten die de pure broodsmaak in stand houden. Pas als het brood onze volledige goedkeuring heeft, leggen we het op de schappen.


Banketbakker


Als banketspecialist werkt onze eigen banketbakker met de seizoenen en gebruikt daarbij zoveel mogelijk natuurlijke smaken. Bijvoorbeeld chocolade en noten in de winter, of vers fruit in het voorjaar en de zomer. U vindt altijd wel iets lekkers in ons assortiment. Befaamd is onze Harde Wener, een traditioneel product met een koninklijke historie. Dit gebak leveren we nog altijd aan het Koninklijk Huis.


De beste ingrediënten


Bakker Piet bestaat al sinds 1938, het jaar waarin mijn opa precies op deze locatie een bakkerij begon. Gaandeweg werd de bakkerij een kruidenier en tegenwoordig is het een supermarkt. Ik nam in 2002 de supermarkt over van mijn ouders en heb de bakkerij nieuw leven ingeblazen, omdat ik met pure en eerlijke producten wilde werken. Met de bakkerij zoeken we continu naar de beste ingrediënten en nieuwe, betere en gezondere producten. Dat houdt het vak heel interessant en we komen ermee tegemoet aan een groeiende vraag. Mensen zijn tegenwoordig weer heel bewust bezig met eten. 


Naar winkel